Akcija!

Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager

13.699,00 рсд 12.399,00 рсд

Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager

Šifra artikla: 067391
Kategorija: Makaze za šišanje ovaca
Težina sa koferom: 3.1 kg
Brend: Villager
Broj obrtaja: – el./aku. uređaji 0 – 2600 rpm
Radna širina: – makaze za šišanje ovaca 78 mm
Napon: 230 V ~ 50 Hz
Garancija : 3 godine
Priključna snaga: 350 W

Opis

Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager

Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager su jos jedan proizvod kojim je Villager pokazao brigu za sve kategorije zanimanja. Makaze za šišanje ovaca VLN SC 3500 Villager su veoma efikasne, lagane i pogodne za rad sa svim vrstama runa. Ulazna snaga koja karakteriše ove makaze za šišanje ovaca je 350 W, a radni napon 230 V. Veliki radni zahvat od 78 mm i broj obrtaja u praznom hodu od 2600 rpm će Vam omogućiti brži rad. Opremljena koferom, uljem i četkicom za čišćenje. Mala masa makaza za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager od svega 1, 95 kg će učiniti Vaš posao lakšim i efikasnijim.

Proleće je kada stočari moraju da se pobrinu za svoje ovce. Na našim prostorima šišanje ovaca obavlja se jednom, eventualno dva puta godišnje, a za to su Vam potrebne Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager  . Ovce se obično šišaju kada je vreme najpogodnije, a to je kraj proleća. Stručnjaci kažu, maj i jun su pravi meseci za ovaj posao. Nešto ranije, početkom proleća, može da se obavi samo šišanje ovaca makazama koje su zimi gladovale ili su bile bolesne. Kada ovce krenu da pasu travu u proleće porast vune je mnogo veći. Porast vune postaje najveći dva do tri meseca posle šišanja ovaca.

Što se pripreme za ovaj posao tiče, treba najpre odabrati kvalitetne makaze za šišanje pouzdanog prizvođača kao sto je Villager. Zatim treba izdvojiti eventualno bolesne, naročito šugave ovce. Zaprljane životinje treba očistiti od čička ili trnja.

Ako su previše prljave, treba ih okupati ali samo ako to temperatura dozvoljava. Noćna temperatura ne sme biti ispod 12 stepeni. Ako ste odlučili da okupate ovce morate voditi računa da vuna pre šišanja makazama bude suva. Osoba koja obavlja šišanje mora biti obučena za to. Ovce ne bi trebalo hraniti 10 do 12 sati pre obavljanja ovakve vrste posla. A ako ovce imaju jagnjad, treba ih od majke odvojiti najviše četiri sata pre šišanja mašinicom. Šišanje se kreće se jalovih ovaca, zatim se šišaju kastrati, potom ovnovi, i na kraju ovce u laktaciji. Ako u stadu ima različitih rasa, pod makaze prvo dolaze gruborune ovce, zatim one sa vunom srednjeg kvaliteta, i na kraju ovce finog runa.

Nekada se šišanje ovaca obavljalo samo ručno, a sada postoje i električne makaze za šišanje ovaca  Villager za tu namenu, kao što su Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager. Pre ovog posla, pa i za vreme striže, podrazumeva se da ovce ne treba goniti, tući ili se prema njima grubo ponašati. Šišanje počinje tako što se ovca uhvati za zadnju nogu, a nikako za vunu. Ovce treba šišati u ležećem položaju.

Prvo se stavljaju na bok i šišaju se od trbuha, unutrašnjih strana nogu i vrata ka leđima. Kada se ošiša jedna strana ovca se okreće da bi legla na ošišanu stranu. Nakon ošišane druge strane, skida se vuna sa glave i repa. Šišanje mašinicom se obavlja ravnomerno i strogo se vodi računa da se ne povredi grlo. Na kraju, vuna se suši, i samo dobro prosušena pakuje se u džakove.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Makaze za šišanje ovaca VLN SC 350 Villager“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *