Akcija!

Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager

179.999,00 рсд 159.999,00 рсд

Šifra: 051438
Kategorija: Traktor kosačice
Tip motora: Loncin
Zapremina motora: 196 cm³
Snaga motora: 4.8 kW (3000 rpm)
Širina košenja: 610 mm
Površina košenja: 4000 m²
Visina košenja: 35 – 75 mm (5 nivoa, centralno)
Tip noža: Single nož
Tip kućišta noža: Metalno
Tip transmisije: Manuelna
Br. brzina napred: 4
Br. brzina nazad: 1
Prečnik točka: prednji / zadnji 250 mm / 325 mm
Zapremina sakupljača: 150 l
Funkcije: košenje, sakupljanje, malčiranje
Preporuka: koristiti Villager 4T ulje, koristiti set za zamenu ulja
Masa: 136 kg

Opis

Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager

Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager – Villager Rider kosačice su dizajnirane za rad na travnjacima srednje veličine. Opremljene Loncin benzinskim motorima ove kosačice biće Vam od velike pomoći u domaćinstvu. Za travnjake gde je nedeljno košenje trave standardnom kosačicom otežano zbog površine, nudimo vam Villager Rider traktore za košenje.

Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager osigurava ne samo odlične performanse košenja već i dosta užitka u vožnji. Zahvaljujući izuzetno jednostavnom radu, kosi velike travnjake brzo i udobno. Okrenite ključ i motor se pokreće. Sve kontrole su u blizini na dohvat ruke, ručica menjača sa 5 brzina napred i pogonom nazad, pedala kvačila pogona, poluga za podešavanje visine košenje, kvačilo noža i ručica za lako pražnjenje korpe za travu. Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager ima funkciju košenja, sakupljanja, malčiranja.

Prvi važan kriterijum prilikom odabira kosačice je veličina travnjaka koji želite da kosite.

Villager modeli električnih, akumulatorskih i lakih motornih kosačica su vrlo pogodni za košenje malih i srednje malih travnjaka površine do 800m2.

Za travnjake srednje i srednje velike površine do 1500 m2 preporučujemo neke od modela šireg radnog zahvata od 46 do 56 cm sa i bez dodatnih funkcija kao što su sakupljač ili sopstveni pogon.

Za velike travnate površine do 5000m2 preporučujemo neku od 5 traktorskih kosačica sa velikim brojem priključnih alata.

Drugi kriterijum je izbor tipa motora kojim je pogonjena kosačica. Ukoliko imate travnjak manje površine bez puno prepreka za električni kabal, onda je neka od Villager električnih kosačica pravi izbor. Za veće i zahtevnije travnjake svakako preporučujemo neku od motornih kosačica sa benzinskim motorima.

Veliki izbor pogonskih agregata, širina košenja i prateće opreme će zadovoljiti čak i najzahtevnije korisnike. Poenta je u raznolikosti. Većina Villager kosačica je opremljena sakupljačem za travu, a neke i setom za malčing i opcijom bočnog izbacivanja otkosa. Dakle vrlo je bitno da li želite da Vaša kosačica prikuplja otkos, ili posebnim malčing setom od otkosa pravi najfinije čestice koje posle padaju nazad na travnjak.

Na ovaj način dobićete zdrav i otporan travnjak. Ukoliko sakupljanje otkosa nije neophodno, a teren na kojem se nalazi travnjak nije baš najidealniji, onda je neka od snažnijih i robusnijih Villager kosačica sa opcijom bočnog izbacivanja kao stvorena za Vas. Izbor je na Vama. Samo košenje može se obavljati ručno ili mašinski, što zavisi od veličine travnjaka i njegovih karakteristika.

Parkovski travnjak se kosi na visinu od 30 do 40 mm (za prirodnu visinu trave 30 – 60 mm) jednom do dva puta nedeljno, dok je za golf teren pravilo 3 do 7 mm (prirodne visine 6 do 12 mm) svakodnevnim košenjem. Kada su u pitanju mašine kojima se obavlja košenje, prema pogonu motorne kosačice, one mogu biti sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i sa elektromotorom.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem prilagođeni su strogim zahtevima ekologije, dok je elektromotorni pogon lakši za startovanje, a osim toga ovi uređaji rade sa minimalnom bukom i ne emituju izduvne gasove. Ukoliko se sagleda razvoj kosionih aparata, prvi takav uređaj imao je linijski protunož i spiralne, rotacione noževe na imaginarnom cilindru. Ovaj princip se i danas primenjuje kod ručnih travokosilica na guranje i samohodnih, koje se prvenstveno koriste za održavanje sportskih travnjaka.

Poslednji u nizu razvijeni su rotacioni režući aparati i oni se danas najčešće koriste za održavanje travnjaka. Dele se na: ručne (na guranje), ručne – motorne (na guranje), ručne – motorne (samohodne), samohodne (traktorom nošene), lebdeće i automatske. Za negu hortikulturnog zelenila, osim kosačica, koriste se i motorni čistači – “trimeri”.

Radi se o mašinama koje imaju višestruku ulogu i koji su uz odgovarajući priključak lako prilagodljivi različitim potrebama košenja (šišanje ivica, trave oko ivičnjaka, staza, zidova…). Ako se među gajenim biljkama nalazi šiblje i druga neplemenita vegetacija koju treba iseći koriste se  priključci u obliku :

1)      sečiva (kružnih testera) za stabla prečnika do 200 mm,
2)      trostrukog noža za sečenje grube trave,
3)      sekača trave za  grubu, gustu travu, ali ne i za drvenaste biljke i
4)      noža za gustu, grubu travu i drvenaste biljke.

Osim navedenih priključaka, za sečenje svih vrsta trava može se koristiti i glava trimera sa nitima od najlona što je vrlo praktično pri sečenju grube trave oko ukrasnog šiblja ili oko stabala drveća. Kada je reč o delovima travnjaka koji prerastaju ivičnjake i prelaze na staze i zidove, šišanje ivica preporučljivo je obavljati po potrebi cele godine.

Za šišanje ivica travnjaka najčešće se koriste travokosilice, a trava oko ivičnjaka uz čvrste objekte, oko staza, zidova, ukrasnog šiblja, stabala drveća, šiša se “trimerom”. Za određene delove travnjaka koje je potrebno oivičiti prema objektima, stazama, zidovima, oko stativa, stubova, cvećnjaka ukrasnog šiblja i grupacija grmlja, najpraktičnije rešenje je vertikalni, mehanički “trimer”.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Traktor kosačica Rider VTR 650 Villager“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.