Motorni trimer AGM 520

9.999,00 рсд

Model: Motorni trimer AGM 520

Obavezno podmazivati na 6 sati rada glavu trimer!
Šifra: 035312
Motorni trimer za košenje trave
Motor: 2-taktni vazdušno hlađeni
Zapremina motora: 51.7 cm³
Snaga: 1,9 KS
Radni zahvat niti: 42 cm
Radni zahvat noža (3-kraki): 25.5 cm
Kapacitet rezervoara za gorivo: 1.2 lit.
Pogonsko gorivo: mešavina ulja za dvotaktne motore i bezolovnog benzina odnos 1:40
Masa  7kg

Opis

Motorni trimer AGM 520 Villager

Motorni trimer AGM 520 Villager pripada AGM seriji koju je izbacio Villager. Proizvođač je ovom serijom kojoj pripada Motorni trimer za košenje trave AGM 520 i kombinacijom razlicitih vrsta tehnika pokušao stvoriti alat koji će odgovarati visokim kriterijumima i pri tome zadržati cenu prihvatljivu za prosečnog kupca. Motorni trimer AGM 520 pogoni dvotaktni motor 1.9ks koji ce zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih baštovana. Motorni trimer AGM 520 je opremljen kardanom, kardanskom cevi, bike rukohvatom, remenom, glavom sa silkom, trokrakim nožem. Pristupačnost, pouzdanost i jednostavnost je rečenica u koju može stati ovaj model.

Prvi važan kriterijum kada se bira trimer ili motorna kosa je taj da li želite motorni ili električni pogon. I jedni i drugi imaju svojih prednosti tako da ne postoji samo jedan tačan odgovor. Ukoliko živite u urbanoj sredini, održavate malu površinu i imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku, a ne volite buku, onda su Villager električni trimeri pravo rešenje za Vas. Ako planirate da održavate malo veće površine, koje nisu baš naj urednije, onda za Vas imamo široku gamu motornih kosa, različite snage i namene. Na Vama je da odlučite. Sama namena način korišćenja motorne kose ili trimera u mnogome određuju Vaš izbor.

Ako planirate satima i satima da uređujete zapuštena prostranstva onda treba razmisliti o nekom leđnom modelu. Ako planirate da koristite trimer samo u svom dvorištuonda probajte neki model sa “loop”rukohvatom i običnim remenom, a ako ste napredni korisnik za kog ne postoje prepreke u vidu niskog rastinja, za Vas su neki od snažnijih trimera sa “bike” rukohvatom, profesionalnim remenom, možda čak i antivibracionim sistemom. Izbor je na Vama.

Frekfencija korišćenja trimera ili motorne kose je veoma bitan kriterijum prilikom izbora istih. Ako planirate da sređujete imanje nekoliko puta u sezoni, onda Vam preporučujemo neki od trimera iz naranđžaste “hobi” linije. Sa druge strane, ako ste zagriženi baštovan koji sate i sate provodi u sređivanju, razkorovljavanju i krčenju trave i niskog rastinja, onda su za Vas neke od moćnih motornih kosa iz” black edition” linije.

Crnu i narandžastu liniju ne razlikuje samo boja , već niz tehničkih rešenja, izbora komponenti, materijala i sl. Crno ili narandžasto pitanje je sad. Ukoliko nema dovoljno prirodnih padavina, potrebno je obaviti navodnjavanje. Propusti i nedostaci u praksi u oblasti agrotehnike, često se rešavaju pojačanim navodnjavanjem. Međutim, tako se ne postižu željeni rezultati, a nije ni ekonomično. Za režim zalivanja dekorativnih travnjaka, nije bitna kvantitativna produkcija organske mase, nego njihova gustina, boja i dekorativni izgled. Navodnjavanje parkovskih travnjaka, kao i sportskih terena uspešno se izvodi upotrebom samohodnih sektorskih uređaja, takozvanih “tifona”.

Najsavremenija tehnička rešenja za navodnjavanje travnjaka su ona koja imaju stacionarni rasprskivač. Ali, pre postavljanja ovog sistema za navodnjavanje, bitno je detaljno ga razraditi i projektovati, jer on bez raskopavanja terena nemože da se postavi. Stacionarni rasprskivači su teleskopski i smešteni su ispod površine zemlje, zajedno sa pratećom instalacijom. Ova vrsta uređaja, takozvani “pop – up” rasprskivači mogu imati sprej ili rotorni dodatak. Princip po kojem funkcionišu je takav da se iznad površine zemljišta nalaze samo za vreme navodnjavanja.

Završetkom navodnjavanja povlače se ponovo ispod površine, tako da ne smetaju pri košenju ili obavljanju drugih aktivnosti na travnjaku. Sprej rasprskivači namenjeni su za navodnjavanje manjih zelenih površina, jer ne snabdevaju vodom površinu ispod sebe i zbog toga se obavezno projektuju i montiraju po sistemu duplog preklapanja.

Visina izdizanja u slučaju ovih rasprskivača je od 5 do 40 cm. Rotorni rasprskivači odabiraju se tako da njihova dimenzija odgovara nameni. Domet može da se podešava uz zamenu mlaznice, ali može da funkcioniše i bez toga. Ugao prskanja je od 40 do 360°. Zavisno od tipa uređaja, poluprečnik prskanja može biti od četiri metra do preko 20 metara. Korišćenjem “pop – up” rasprskivača različitih tipova i veličina, koji kružno ili sektorski navodnjavaju zelene površine, kao i izborom mlaznice i odgovarajućim rasporedom, mogu da se navodnjavaju travnjaci različitih oblika i veličina.

Prednost automatizovanog sistema navodnjavanja je u tome što može planski da se prilagodi svakom vrtu, parku ili nekoj drugoj zelenoj površini. Sistem upravlja mikroprocesorom omogućava podešavanje zalivne norme, tako da može da se obezbedi ravnomerna raspodela potrebne količine vode, a u optimalnim vremenskim intervalima.

Dodatne informacije

Snaga

,

Villager

.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Motorni trimer AGM 520“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …