Motorni trimer BC 26 ES Villager

13.399,00 рсд

Model: Motorni trimer BC 26 ES Villager

Šifra: 041587
Kategorija: Motorni trimeri
Tip motora: Dvotaktni, vazdušno hlađeni
Zapremina motora: 25.4 cm³
Snaga motora / broj obrtaja: 0.75 kW / 8400 rpm
Radni zahvat niti: 380 mm
Sistem prenosa: Sajla
Tip kardanske cevi: Deljiva aluminijumska
Prečnik kardanske cevi: 26 mm
Tip rukohvata: Loop rukohvat
Tip remena: Single remen
Funkcije: Eco friendly model, Split model
Preporuka: Koristiti smešu goriva i Villager 2T ulja u razmeri 40:1 (2.5%)
Masa: 5.7 kg

Nema na zalihama

Opis

Motorni trimer BC 26 ES Villager

Motorni trimer BC 26 ES Villager pripada seriji Eco Friendly Villager motornih kosa (trimera) svih oblika i namena. Motorni trimer BC 26 ES Villager je namenjen za košenje uređenih travnatih površina. U zavisnosti od Vaših potreba možemo Vam ponuditi: klasične i leđne modele; širok spektar motora različitih snaga i zapremina; deljive i nedeljive kardanske cevi; “bicikl” i “loop” rukohvate, obične i profesionalne remene… Motorni trimer za travu BC 26 ES Villager je opremljen dvotaktnim motorom koji poseduje pumpicu za gorivo, tako da je startovanje olakšano.

Motorna kosa BC 26 ES Villager  se Karakteriše laganom aluminijumskom konstrukcijom, poseduje deljivu cev sa sistemom prenosa sajla, podešavanje nagiba rukohvata preko loop drške, i učiniće Vaš rad lagodnijim .

Prvi važan kriterijum koji primenjujemo da bi odabrali  motorne trimere ili motorne kose ( Motorni trimer BC 26 ES Villager ) je taj da li želite motorni ili električni pogon. I jedni i drugi imaju svojih prednosti tako da ne postoji samo jedan tačan odgovor. Ukoliko živite u urbanoj sredini, održavate malu površinu i imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku, a ne volite buku, onda su Villager električni trimeri pravo rešenje za Vas. Ako planirate da održavate malo veće površine, koje nisu baš najurednije, onda za Vas imamo široku gamu motornih kosa, različite snage i namene. Na Vama je da odlučite.
Sama namena način korišćenja motorne kose ili trimera u mnogome određuju Vaš izbor.

Ako planirate satima i satima da uređujete zapuštena prostranstva onda treba razmisliti o nekom leđnom modelu. Ako planirate da koristite trimer samo u svom dvorištu onda probajte neki model sa “loop”rukohvatom i običnim remenom, a ako ste napredni korisnik za kog ne postoje prepreke u vidu niskog rastinja, za Vas su neki od snažnijih trimera sa “bike” rukohvatom, profesionalnim remenom, možda čak i antivibracionim sistemom. Izbor je na Vama.

Frekfencija korišćenja trimera ili motorne kose je veoma bitan kriterijum prilikom izbora istih. Ako planirate da sređujete imanje nekoliko puta u sezoni, onda Vam preporučujemo neki od trimera iz naranđžaste “hobi” linije. Sa druge strane, ako ste zagriženi baštovan koji sate i sate provodi u sređivanju, razkorovljavanju i krčenju trave i niskog rastinja, onda su za Vas neke od moćnih motornih kosa iz ” black edition” linije. Crnu i naranđžastu liniju ne razlikuje samo boja, već niz tehničkih rešenja, izbora komponenti,materijala i sl. Crno ili naranđžasto pitanje je sad.

Samo košenje može se obavljati ručno ili mašinski, što zavisi od veličine travnjaka i njegovih karakteristika. Parkovski travnjak se kosi na visinu od 30 do 40 mm (za prirodnu visinu trave 30 – 60 mm) jednom do dva puta nedeljno, dok je za golf teren pravilo 3 do 7 mm (prirodne visine 6 do 12 mm) svakodnevnim košenjem. Kada su u pitanju mašine kojima se obavlja košenje, prema pogonu motorne kosačice, one mogu biti sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i sa elektromotorom. Motori sa unutrašnjim sagorevanjem prilagođeni su strogim zahtevima ekologije, dok je elektromotorni pogon lakši za startovanje, a osim toga ovi uređaji rade sa minimalnom bukom i ne emituju izduvne gasove.

Ukoliko se sagleda razvoj kosionih aparata, prvi takav uređaj imao je linijski protunož i spiralne, rotacione noževe na imaginarnom cilindru. Ovaj princip se i danas primenjuje kod ručnih travokosilica na guranje i samohodnih, koje se prvenstveno koriste za održavanje sportskih travnjaka. Poslednji u nizu razvijeni su rotacioni režući aparati i oni se danas najčešće koriste za održavanje travnjaka. Dele se na: ručne (na guranje), ručne – motorne (na guranje), ručne – motorne (samohodne), samohodne (traktorom nošene), lebdeće i automatske. Za negu hortikulturnog zelenila, osim kosačica, koriste se i motorni čistači – “trimeri”. Radi se o mašinama koje imaju višestruku ulogu i koji su uz odgovarajući priključak lako prilagodljivi različitim potrebama košenja (šišanje ivica, trave oko ivičnjaka, staza, zidova…).

Ako se među gajenim biljkama nalazi šiblje i druga neplemenita vegetacija koju treba iseći koriste se priključci u obliku :
1) sečiva (kružnih testera) za stabla prečnika do 200 mm,
2) trostrukog noža za sečenje grube trave,
3) sekača trave za grubu, gustu travu, ali ne i za drvenaste biljke i
4) noža za gustu, grubu travu i drvenaste biljke.

Osim navedenih priključaka, za sečenje svih vrsta trava može se koristiti i glava trimera sa nitima od najlona što je vrlo praktično pri sečenju grube trave oko ukrasnog šiblja ili oko stabala drveća. Kada je reč o delovima travnjaka koji prerastaju ivičnjake i prelaze na staze i zidove, šišanje ivica preporučljivo je obavljati po potrebi cele godine. Za šišanje ivica travnjaka najčešće se koriste travokosilice, a trava oko ivičnjaka uz čvrste objekte, oko staza, zidova, ukrasnog šiblja, stabala drveća, šiša se “trimerom”. Za određene delove travnjaka koje je potrebno oivičiti prema objektima, stazama, zidovima, oko stativa, stubova, cvećnjaka ukrasnog šiblja i grupacija grmlja, najpraktičnije rešenje je vertikalni, mehanički “trimer”.

Dodatne informacije

Snaga

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Motorni trimer BC 26 ES Villager“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …